Nu de klok weer is teruggezet naar wintertijd, we de donkerste maar misschien ook wel de gezelligste tijd van het jaar in gaan, kunnen we wel vaststellen dat de zomer van 2019 ver achter ons ligt.

Wist je dat de fases van je haargroei in grote lijnen overeenkomen met de verschillende seizoenen van het jaar? Zo weten we dat onze haren in de zomer sneller groeien vanwege de warme en het zonlicht. Maar in de herfst verlies je de meeste haren, zoals bomen hun bladeren verliezen. Vooral vrouwen merken dat hun haar meer uitvalt in het najaar. Zo tussen augustus en november lijk je opeens meer haar te verliezen. Niet iedereen merkt het verschil, maar bij sommigen is het haarverlies wel drie tot vier maal meer dan normaal!

Tips tegen haaruitval

Dat we af en toe last hebben van haaruitval, is normaal. Zolang het zich beperkt tot een periode van 4-6 weken, hoef je je geen zorgen te maken. In de meeste gevallen is het een kwestie van erfelijke haaruitval. Dit kan dus zelfs voorkomen, ook wanneer je je haar op en top verzorgt. Maar verlies je veel haar ten gevolge van slechte verzorging, dan kun je een paar maatregelen nemen die de (nieuwe) haargroei stimuleren. Let wel; het heeft dus geen zin om het haar zelf te gaan behandelen, maar focus je dan vooral op de hoofdhuid.

Zorg voor een gevarieerd dieet waarbij alle vitaminen en mineralen aan bod komen. IJzer, zink, vitamine A, B en omega-3 zijn in het bijzonder belangrijk. Producten waar dit veel in terug komt, zijn o.a. spinazie, zalm, walnoten, paranoten, kip, eieren, pompoenpitten en yoghurt. Denk er ook aan om voldoende water te drinken; hiermee hydrateer je niet alleen je lichaam maar ook je haren.
Probeer je hoofdhuid zo min mogelijk te beschadigen met föhnen, kammen en andere activiteiten die de huid kunnen beschadigen. Laat het verven van je uitgroei ook over aan een professionele kapper; veel drogisterij haarverf zit vol chemische middelen die je haar en hoofdhuid flink kunnen aantasten.
Behandel je haren met beleid. Borstel het niet te ruw en kam lange haren beginnend bij de punten, terwijl je de pluk met de andere hand vasthoudt. Hierdoor ontstaat er minder druk op de haarwortel. Masseer je hoofdhuid met je vingertoppen of laat tijdens het borstelen de puntjes zacht over je hoofdhuid gaan. Hiermee stimuleer je de doorbloeding en tevens de haargroei.

Kan jouw haargroei nog wel een extra boost gebruiken?

Wij werken samen met de fijne producten van Maria Nila. Zo hebben zij ook een shampoo voor de gevoelige hoofdhuid: de Head & Hair Heal shampoo. Deze shampoo bevat onder andere Aloé Vera wat roos en andere hoofdhuidproblemen tegen gaat. Ook wordt de haargroei gestimuleerd door Vitamine E, Apigenin en Peptides. Een fijne middel voor iedereen met hoofdhuidproblemen of haaruitval.

Tot slot hebben wij de Sugerbear Hair Vitamines in ons assortiment. Een echte krachtpatser als het op het verbeteren van je haarconditie aankomt. Deze zachte gummybeertjes die smaken naar snoepjes, zitten boordevol Biotine, vitamine A, C, D, E, B6, B12 en verschillende actieve mineralen die bijdragen aan een optimaal en langdurig resultaat. Dikke bonus: het heeft ook een positief effect op nagels en huid.

Moniques Hairfashion